Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Massage bij vrouwenklachten

Menstruatie, pubertijd  en de overgang; als vrouw krijg je het vaak te verduren. Ondanks alle mooie kanten aan deze perioden zijn er soms klachten die het dagelijks leven behoorlijk verstoren en fysiek en emotioneel veel invloed hebben.

Denkbijvoorbeeld aan klachten die gerelateerd zijn aan de menstruele cyclus, zoals een onregelmatige cyclus, kramp in de onderbuik, heftige bloedingen of stemmingsstoornissen en prikkelbaarheid.

PMS, het premenstrueel syndroom, optredend in de tweede helft van de menstruatiecyclus kan ook een bron van klachten zijn. PMS klachten zijn onder andere pijnlijke borsten, hoofdpijn, opgeblazen gevoel, huilen en depressief zijn.

De overgang is een periode die klachten vrij kan verlopen maar ook klachten kan geven zoals slapeloosheid, opvliegers, hartkloppingen, concentratiestoornissen en vermoeidheid.

Deze klachten geven aan dat het lichaam uit balans is. Er vinden veranderingen plaats in het vrouwelijke lichaam. Vaak is een wisseling in de hormoonbalans hier de oorzaak van. Deze disbalans heeft gevolgen op fysiek en op emotioneel gebied. VoetreflexPlus Therapie zorgt er voor dat de hormonen weer in balans, in evenwicht komen, zodat de klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.